Ciri Atau Tanda Wanita Yang Mandul

Secara umum, ciri-ciri wanita mandul terbilang sangat sukar untuk dilihat secara fizikal. Namun jika anda paham mengenai hal ini, maka anda akan mempunyai sejumlah pertimbangan untuk melihat kecenderungan dari seorang wanita apakah ia subur atau tidak.

Meskipun diperlukan sebuah pemeriksaan fizikal dan makmal, tapi anda tetap boleh mengetahui tahap kesuburan wanita melalui pola hidup serta kitaran menstruasinya.

Selain itu, masih banyak keadaan fizikal lain yang boleh anda jadikan sebagai acuan mengenai kesuburan wanita.

Tanda-tanda Seorang Wanita Mandul

Berikut di bawah adalah beberapa tanda yang boleh anda perhatikan atau waspadai untuk mengetahui tentang kesuburan seorang wanita, kenapa seorang wanita belum boleh mendapatkan kehamilan.
kitaran Haid

Kitaran haid merupakan sebuah petanda jika proses ovulasi sedang terjadi dan ia juga menandakan mengenai bahawa hormon boleh bekerja secara normal.

Ciri Atau Tanda Wanita Mandul


Kerana alasan tersebut, tidak hairan jika ramai doktor yang mencadangkan agar hubungan intim sebaik-baiknya dilakukan selama masa ovulasi ini, kerana peluang untuk terjaidnya kehamilan sangat besar. Namun malangnya, tidak semua wanita paham mengenai masa ovulasi.

Pada masa ini, ada sebuah alat yang boleh mengesan masa ovulasi wanita, dan dijual bebas di farmasi. Jadi, ovulasi merupakan sebuah tanda awal yang boleh anda jadika acuan mengenai subur tidaknya seorang wanita. Jika seorang wanita mengalami masalah dengan kitaran menstruasinya, maka besar kemungkinan ia mengalami ketidak suburan.

Berat Badan Tidak Normal
Walaupun wanita yang sangat gemuk ataupun terlalu kurus masih mempunyai peluang untuk hamil, namun hal ini boleh mengurangkan peluang kehamilan.

Perlu difahami bahawa agar ovulasi boleh berjalan secara optimum, maka diperlukan hormon-hormon yang berfungsi secara baik. Namun malangnya, saat tubuh mempunyai berat badan yang berlebihan atau sangat kurang, maka prestasi dari hormon tidak boleh normal. Untuk tahap yang ekstrim, ovulasi bahkan boleh berhenti.

Apabila seorang wanita mengikuti program KB secara aktif lalu berhenti kerana merancang kehamilan, maka diperlukan waktu sekitar satu tahun agar keadaannya boleh pulih. Keadaan ini sendiri sangat bergantung pada setiap individu, bahkan pada beberapa kes memerlukan masa yang lebih lama.

1 Response to "Ciri Atau Tanda Wanita Yang Mandul"

 1. "CERITA NYATA PENJUAL SAYUR JADI MILYADER"
  Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,
  Saya ibu kartini asal Surakarta, jawa tengah keseharian saya sibuk dengan berjualan sayuran di pasar, pada jam 04:00 wib subuh saya sudah berangkat ke pasar untuk berjualan dan ketika sampai di pasar tersebut saya sangat shock karna pasar tempat satu2nya saya mengaut rezeky ludes terbakar api, dengan insiden itu saya jatuh miskin rumah saya pasti akan di sita karna modal untuk beli lapak hasil dari kredit bank dengan jaminan sertifikat rumah saya, sebulan setelah musibah itu apa yang saya kwatirkan pun terjadi pihak dari bank datang untuk menagi Rp.120juta, namun saya meminta waktu 15 hari untuk mencari pinjaman dulu, saya mencari bantuan selama 7 hari tapi saya cuma mendapat pinjaman dari keluarga dan kerabat hanya 9juta, tentu belum cukup untuk bayar hutang, saya sudah putus asah bingung harus pinjam kemana lagi untuk mencari kekurangannya, singkat cerita ketika saya sedang berjalan saya bertemu teman semasa SMA dulu pakaiannya sangat bagus dan memakai perhisan yang sangat mencolok, saya pun menceritakan masalah yang tengah saya hadapi sekarang ini, dia tersenyum dan siap membantu saya itu yang teman saya katakan, saya pun di suruh mampir kerumahnya untuk mencerikan darimana kekayaan yang dia dapatkan, saya di beritahu klau semua masalah saya akan teratasi dengan bantuan paranormal, teman saya bercerita tentang kelebihan aky sadewa dalam menarik uang ghaib dan teman saya sudah di bantu oleh beliu dengan uang ghaib 3milyar dan dia gunakan untuk beli rumah dan buka usaha hingga dia sukses seperti sekarang ini, saya tidak pikir panjang setelah mendengar cerita dari teman saya langsung minta nomor aky sadewa dan menelpon beliu untuk meminta bantuan, setelah saya konsultasi aky langsung menjelaskan semua proses dan biaya ritualnya saya pun setuju dan siap untuk melaksanakan syaratnya karna ritual aky sadewa ritual islami tanpa tumbal, dan syarat utama untuk sukses harus menyedekahkan sebagian hasil uang ghaib itu, dengan modal uang hasil pinjaman yang saya dapatkan saya meminta aky sadewa untuk meritualkan penarikan uang ghaib 5 milyar setelah smuanya terlaksana aky sadewa meminta saya untuk membuka lemari di kamar saya dan ternyata lemari sudah terisi uang ghaib 5milyar alhamdulillah saya ucapakan puji syukur atas kekuasaan allah dengan adanya ritual islami aky sadewa hutang2 saya pasti lunas, terima kasih atas bantuannya aky semoga aky diberkahi allah amiin, kini saya tidak jualan di pasar lagi dengan hasil uang ghaib aky sadewa saya sudah punya toko swalayan lantai 2 jualan sayuran dan bahan kebutuhan rumah tangga, sukses dalam bisnis, rumah mewah mobil, perhiasan sudah saya dapatkan, Jika teman teman mau sukses dan kaya seprti saya dan teman saya jangan tunda lagi segera hubungi aki sadewa ahli ritual islami nyata tanpa gagal dan tumbal.
  ======================================
  HUBUNGI SEKARANG JUGA AHLI RITUAL ISLAMI
  AKY SADEWA
  Nomor : 08 23 99 66 68 29
  Categori: Tranfer Janin Usia 1 s/d 9 Bulan | Uang Gaib | Pengasihan | Pelaris
  Website: "K L I K D I S I NI"

  BalasHapus